top of page

mysite Group

Public·376 members
Noah Brown
Noah Brown

Ese Ne Shkrim Akademik Punim Seminarik 11. eduardii Logout slideshare Upload o eduardii o o My uploads oo Account settings o o Analytics o o Logout Home LeadershipTechnology Education Marketing Design More Topics Like Save 2. 1 of28 Llojet e shkrimit Menaxherat 7,023 views 3. Ushtrime ekonomiabankare-1 neshsha 1,365 views Eseja treguese Menaxherat 13,840views Procesi i te shkruarit Menaxherat 5,912 views Libri i esevepaola ....1 14,188 views 4. Shkrimi reflektiv Menaxherat 4,545views Test shqip Besar Limani 18,415 views Tema perfundimishtMustaf Ameti 3,785 views 5. Udhezime per pune seminarike 2011Menaxherat 11,653 views Menaxhimi i Klases Anida Ago 20,989 viewsPunimi seminarik Ram Hajraj 14,678 views 6. Metodologjia kerkimoreshkencore, prof. dr. Ali Jakupi Menaxherat 43,064 views Filozofia eEdukimit(Punimi ne ppt) Vilma Hoxha 802 views Prezantimi nepowerpoint Megi Vahidi 2,445 views 7. M.H. Psikologji Nasuf Grmizaj20,802 views Filozofia e edukimit(teme mikroteze) Vilma Hoxha 1,706views Tema d iplomes nehat duraku Nehat Duraku 21,074 views 8.Punim seminarik Ramiz Ilazi 3,556 views Kohezioni dhe koherencaMenaxherat 6,619 views Arti i t komunikuarit me nxns gjat orsmsimore Alush Kryeziu 4,572 views 9. Projekt diplome FatjonDashhana 1,911 views Punim seminarik Ram Hajraj 7,861 views Punimiseminarik ne menaxhment financiar Denis Panxha 7,085 views temediplome mirela cullhaj Mirelacullhaj 528 views 10. Sintaksa dheMorfologjia e Gj. Shqipe visio113 11,780 views Punimi seminarik neekonomi Arben 7,251 views Menaxhimi i klases ne nje ore mesimoreRiza Haxhiu 6,010 views 11. Punimi i temes MASTER - Viktimat ekrimeve t vrasjeve me vshtrim te posam Flamur Troni 3,650 viewsEdukimi programi fillor dhe parashkollor provimi pranues pyetje.Arton Feta 26,924 views Punim seminarik ne Gjuh dhe letersi shqipeDriton nuha Driton nuha 2,481 views 12. Punim seminarik menaxhimi irrezikut dhe sigurimet lumisopaa 19,555 views Matematika - Dr. AjetAhmeti (provim me detyra t zgjidhura) Faton Bajrami 20,944 viewsPsikologji forenzike shqip Nasuf Grmizaj 7,072 views 13. MirelaTeme diplome Mirelacullhaj 653 views Teme diplome Eduart Likollari.Eduart Likollari 726 views Punim seminarik Mirs Miftari 1,846 views14. Gjuha shqipe 18061998200 2,959 views Ese Pedagogjie AndiKullolli 1,892 views Plani vjetor i shkolls Esi-Esi 10,484 views15. Udhezues letersia_12 paola ....1 27,274 views Shkrimi AkademikDhe Prezantimi[1][1] 60,030 views Luljeta (2 SlideShares) 1 140 0 0Uploaded on Dec 18, 2008 Denisa Bajrami , Operator atTeleperformance Albania pershendetje znj luljeta me duhet nje eseme teme te lire por nuk di ca teme te marre dhe ku te bazohemkonkretisht a mundeni te me ndihmoni . me duhet per kete te shtuneju lutem 1 year ago 16. Arbenita Dumnica pershendetje nga arianaurime per punimin shum mir po te lutem a mundet kush mum tregu komme punu ni punim shkrim akademik me tem te lir po qe ka te baj meshkencen sidomos me piskologjin zhvillimore duhet me gjet 3 autoreqe kan fol per te njejten tem duhet mi ba 3 pytje konkrete po spodi ku mundem me marr diqka matrijal une kam desht te shkrujaj perintelegjencen pomundohem me gjet diqka pak ma te let ma konkret sejam vitin e pare psikologji edhe nuk po di si behet punimi bash mira mundet kush mum ndimu faliminderit shum ishalla mundeni mum ndimuum duhet per te marten 2 years ago Kastriot Olluri , Leader at fotomodele Komplimente? 2 years ago Eriol Frankie Backaham ,Interpreter at Oncall Interpreters & Translators Agency e kenibere gjuhen shqipe berbat fare.. pse perdorni kaq shume fjaleangleze.. decinicion dhe plagjiatura eshte ne anglisht dhe ne shqipkemi sesi mund ti themi.. me mire te gjejne nje fjale ne shqip se ebete shqipen si gjuhe te huazuar.. cdo gje po merret nga anglia..nuk i shkon gjuhes tone te bjeri kaq poshte.. turp i madh 2 yearsago Ervinos nice fare 3 years ago Transcript 1. SHKRIMI AKADEMIKDHE PREZANTIMI (Punimet Seminarike) Prgatitur nga: LuljetaPlakolli-Kasumi, LL.M. Universiteti i Prishtins, Fakulteti Juridik,2008 Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 2. HYRJE o Qllimi iseminarit; o Metodologjia; o Objektivat. Copyright 2008 LuljetaPlakolli-Kasumi 3. OBJEKTIVAT o Kuptim i nocionit t shkrimitakademik, numrimi i formave t ndryshme t shkrimeve akademike, dherndsia e punimeve seminarike; o Numrimi i hapave q duhet ndrmarr ndrejtim t nj punimi t mir seminari; o Kuptimi i nocionit tplagjiaturs, dhe msimi se si ti shmangemi ktij fenomeni; o Ofrimi ishkathtsive t prezantimit publik, dhe prcaktimi i asaj se far duhetdhe far sduhet t bni gjat prezantimit publik. Copyright 2008Luljeta Plakolli-Kasumi 17. 4. 1. SHKRIMI AKADEMIK ka kuptojm meshkrimin akademik ? o Shkrimi Akademik- krkim i strukturuar, ishkruar nga nj apo disa student pr t tjert, i cili adreson nj apodisa shtje me interes nga nj fush e caktuar,pr doknd q krkoninformacione faktike dhe t prezantuara n mnyr objektive mbi atfush. Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 5. 1. SHKRIMI AKADEMIK(vazhdon) Format e shkrimit akademik o Punim seminarik o Ese - njkrkim dhe shkrim i shkurtr lidhur me nj tem; o Tem diplome- njkrkim i thell q synon ta dshmoj nj teori ose propozim; oDisertacioni- dokument q paraqet t gjeturat e autorit t bazuara nkrkim n mbrojtje t kandidaturs s tij/saj pr titull akademik(doktoratur). Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 6. 1. SHKRIMIAKADEMIK Format e shkrimit akademik (vazhdon) o Eset o Tregonikndvshtrimin tuaj lidhur me zhvillimet e fundit politike n Kosov,dhe se si ndikojn ato n jetn e prditshme t qytetarve? o Nse do takishit pasur rastin t ndryshoni dika n sistemin tuaj ligjor, far dot kishte qen ajo? o ka paraqet pr ju nj administrat publikeefikase? 7. 1. SHKRIMI AKADEMIK Format e shkrimit akademik(vazhdon) o Tema e diploms o Tema: o Hip Hopi si form e tshprehurit artistik o Teoria apo propozimi: o Edhe pse shumica enjerzve e konsiderojn hip o hopin si ofenduese, ajo megjithat iofron rinis o urbane nj mundsi t rndsishme pr shprehje o artistike,dhe iu lejon atyre ta artikulojn poezin e o rrugve. 8. 1. SHKRIMIAKADEMIK (vazhdon) Punimi Seminarik o KA SHT PUNIMI SEMINARIK? Forme komunikimit prmes s cils pjesmarrsit e nj grupi seminarik itregojn antarve t tjer t grupit se far mendojn lidhur me nj tem tcaktuar. Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 9. 1. SHKRIMIAKADEMIK Punimi Seminarik (vazhdon) o Mundsi pr ta publikuar; oZhvillon reputacionin profesional; 18. o Mundsi pr t specializuar nfusha t interesit; o Nxit debatin akademik pr nj tem t caktuar; oVetknaqsia q ndihet nga t prodhuarit e nj pune t pavarur. Copyright2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 10. 2. HAPAT E PUNIMIT SEMINARIK Parase t filloni t shkruani! o Przgjedhja e tems s punimit seminarik oKrkimi o Planifikimi dhe Organizimi o Leximi Copyright 2008 LuljetaPlakolli-Kasumi 11. 2.HAPAT E PUNIMIT SEMINARIK Przgjedhja e tems spunimit seminarik o Tema o Politikat e mjedisit o Pyetje specifikekrkimore o 1 . Cilat jan shtjet kye o lidhur me politikat e omjedisit? o 2. Kush luan rol ky n politikbrje? o 3. Cilat janpolitikat m inovative t cilat po zhvillohen n fushn e mjedisit?Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 12. 2.HAPAT E PUNIMITSEMINARIK Krkimi o BURIME T BESUESHME: o Libra; o Artikuj dherevista t ndryshm e akademike ; o Baza t t dhnave t cilat prmbajnartikuj akademik; o Komentare t ligjeve; o Indekse Ligjore; o Rastet gjykatave etj. Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 13. 2.HAPATE PUNIMIT SEMINARIK Leximi o Mbani sh nime gjat leximit (skeda); oShnoni referencat e mira Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 14.2.HAPAT E PUNIMIT SEMINARIK Planifikimi dhe Organizimi o Shkruanititullin e punimit seminarik; o Bjeni nj list t titujve dhenntitujve; 19. o Shkruani hyrjen e punimit seminarik Copyright 2008Luljeta Plakolli-Kasumi 15. 2. HAPAT E PUNIMIT SEMINARIK Shkrimi ipunimit seminarik o STRUKTURA o Titulli; o Emri i Autorit; o Tabelae Prmbajtjes; o Hyrja/Parathnia; o Teksti ( hyrja, trungu i punimitdhe konkluzioni); o Referencat. Copyright 2008 LuljetaPlakolli-Kasumi 16. 2. HAPAT E PUNIMIT SEMINARIK Drafti i par oKoherenca dhe uniteti; o Kndvshtrimi (veta e tret, njjs); oDrejtshkrimi; o Korigjimi dhe rishikimi. Copyright 2008 LuljetaPlakolli-Kasumi 17. 2. HAPAT E PUNIMIT SEMINARIK Drafti i dyt(prfundimtar) o Kompjuteri; o Kufijt anash faqes; o Hapsira ndrmjetrreshtave; o Kontrolli me an t leximit. Copyright 2008 LuljetaPlakolli-Kasumi 18. 3. Plagjiatura o Definicionet e plagjiaturs:Vjedhja dhe paraqitja e ideve apo fjalve t dikujt tjetr, si tuat;Prdorimi i prodhimit t huaj pa treguar burimin (me apo pa qllim);Vjedhje akademike; Prezantimi i nj ideje si t re dhe origjinale icili n fakt buron nga nj burim ekzistues . Nj vepr vjedhjeje dhemashtrimi q konsiston n vjedhjen e puns s dikujt tjetr dhe gnjiminlidhur me burimin e asaj pune. 19. o Dy lloje t plagjiaturs: Kurnuk citohet burimi fare; Kur burimi citohet, por nuk citohet siduhet. 20. 3 . Plagjiatura (vazhdon) Llojet e plagjiaturs Copyright2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 20. 3. Plagjiatura (vazhdon) Si tshmanget plagjiatura? o Duke cituar burimin; o Duke i treguarlexuesve se materiali prkats sht huazuar; o Duke iu ofruar lexuesveinformacione t nevojshme pr ta gjetur at material/burim; Copyright2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 21. 3. Plagjiatura (vazhdon) CitimiInformacioni mbi autorin; Titullin e veprs; Emrin dhe vendin eshtpis botuese; Datn e publikimit (mjafton vetm viti) Numri ifaqes/faqeve ku keni huazuar. Adresn e internetit nse burimin ekeni gjetur n internet Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 22.4. Prezantimi publik Prgatitja e prezantimit o Jini konciz; oFlisni vetm pr at ka duhet t flisni; o Bjeni interesant si pr vetiashtu edhe pr audiencn; o Prdorni pamje vizuale (Power Point )Copyright 2008 Luljeta Plakolli-Kasumi 23. 4. Prezantimi publikPamjet vizuale o Krijo nj fotografi vizuale; o Jini konciz; o Mosbj thjesht kopjim t tekstit t seminarit; o Prdor grafik aty ku shte mundur; o Mos e ngarko audiencn; o Mos prfshij m shum se 7 pik nnj faqe t PP; o Prdor font t madh t shkronjave 24. 4. Prezantimipublik (vazhdon) Prezantimi o Prgatit strukt


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page